Opening Bibliotheek op School

OBS De Sleutelaar vierde op woensdag 24 januari in Bladel samen met wethouders Jan Heijman en Marco van Dalen, directeur van Bibliotheek de Kempen Anneke Schellens, alle klassen en leerkrachten, de officiŽle start van de Bibliotheek op school. Om de samenwerking tussen Bibliotheek De Kempen en de school extra te bekrachtigen werd er een feestelijke opening georganiseerd. Twee leerlingen (de jongste en oudste leerling van de school) zorgden voor de officiŽle start door het doorknippen van het speciale lint. Na deze officiŽle opening heeft de hele school samen geproost met (kinder)champagne. Na de feestelijkheden hebben de voorleeskampioen van de school samen met de wethouders en de directeur van Bibliotheek De Kempen en de leerlingen voorgelezen in de groepen. De kinderen mochten hun wensen voor boeken voor de nieuwe Bibliotheek op school in de speciale wensboom hangen. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school ťn thuis. Kinderen en jongeren worden gestimuleerd om meer te lezen. Ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. De Bibliotheek helpt op basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken. Dat doen ze met deskundige lees- mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving. Vind jij het leuk om het team vrijwilligers te komen versterken? De school is nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen te helpen bij het kiezen van een boek. Voor meer info: info@obsdesleutelaar.nl of bel 0497-360847. 

Juf Margot heeft een zoon!
In de vakantie is juf Margot bevallen van een zoon. Kars weegt 3660 gram en is 52 cm groot. Het gaat erg goed en Henry, Margot en Mette genieten volop! Juf Margot heeft al aangegeven dat ze snel met Kars langskomt zodat we hem kunnen bewonderen.
  
Nieuw schooljaar
Op 28 augustus zijn we het nieuwe schooljaar gestart. Alle kinderen mochten over de rode loper weer de school betreden. De leerkrachten stonden klaar met bellenblaas om de eerste schooldag een feestelijk karakter te geven!


Slapstick
Afscheidsmusical groep 8
Op 4 juli heeft groep 8 een schitterende musical uitgevoerd. 'Niet te filmen' was een groot succes en iedereen heeft er enorm van genoten! Vele weken is er hard geoefend op dans, toneel en zang en het resultaat mocht er wezen! Goed gedaan groep 8!