Groep 3/4
Welkom op de site van groep 3/4.  Wij hebben 24 kinderen in de groep, 11 kinderen in groep 3 en 13 kinderen in groep 4.
Onze juffen zijn juf Samantha en juf Bauke.
Juf Samantha is er de hele week. Juf Bauke is er op maandagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend voor de ondersteuning. 
 


Rekenen
Het rekenen in groep 3/4 is vooral nog met veel materialen om het rekenen inzichtelijk te maken. Het gebruik van deze materialen is ook heel belangrijk. Om te leren meten gebruiken we echte meetinstrumenten. Om op te tellen gebruiken we bijvoorbeeld fiches en om te splitsen gebruiken we onze splitsmachine. Het helpt de kinderen om te laten zien wat er gebeurd.
 
Blue Bot

Vandaag is groep 3/4 aan de slag gegaan met het programmeren en coderen. Deze les had juf Rona aan de kinderen gegeven. Ze waren enorm enthousiast. Dit gaan ze zeker vaker doen.
 
      

Schoolschaatsen:

Op maandag 18 december mochten groep 3/4 samen met groep 5 t/m 8 gaan schaatsen op de schaatsbaan in Reusel. Groep 4 is vorig jaar al een keer geweest en voor groep 3 was het de eerste keer. Sommige kinderen vonden het heel spannend, maar eenmaal aangekomen op de schaatsbaan waren alle spanning verdwenen en hebben alle kinderen enorm genoten van deze dag.
   

Chill lezen

In groep 3/4 staat het lezen centraal. Het leren lezen en het plezier hebben in lezen is zeker door de bieb op school een groot succes. Daar hoort ook het chill lezen bij. Lezen op een leuke plek waar je helemaal in je boek op kan gaan.

         


Sinterklaas:

Ook in groep 3/4 zijn ze helemaal blij dat Sinterklaas weer in het land is. Zelfs de juf had wat in haar schoen gehad. Romeijn vond het wel heel speciaal om de brief van de Sint die erbij zat voor te lezen.
 


Schoolontbijt:

Op dinsdag 9 november deed ook Obs De Sleutelaar mee met het Nationaal schoolontbijt. Dit is een project dat in het teken staat van gezond en goed ontbijten. Naast het gezond en goed ontbijten was het ook erg gezellig om samen met elkaar te ontbijten met elkaar. Dit vonden ze ook in onze groep erg gezellig.

             Bewegend leren:
Wat is er nu leuker dan bewegend bezig zijn leren. Door middel van spel zijn de kinderen aan het leren. De letters, het alfabet, lezen, rekenen. het komt allemaal aanbod. De kinderen vinden het erg leuk en zijn ontzettend enthousiast.