Fijne vakantie!
Wij wensen iedereen een hele fijne vakntie toe. Rust goed uit, geniet van de leuke dingen en we hopen iedereen weer gezond en uitgerust terug te zien op maandag 28 augustus!

Slapstick

Afscheidsmusical groep 8
Op 4 juli heeft groep 8 een schitterende musical uitgevoerd. 'Niet te filmen' was een groot succes en iedereen heeft er enorm van genoten! Vele weken is er hard geoefend op dans, toneel en zang en het resultaat mocht er wezen! Goed gedaan groep 8!

Eindcito Groep 8
In april heeft groep 8 de Eindcito gemaakt. Het hele schooljaar hebben we hard gewerkt om de opbrengesten van de kinderen te verhogen. We maakten daarvoor gebruik van doelenkaarten en resultatenkaarten. Zo had ieder kind helder waar nog aan gewerkt moest worden en wat al goed gaat. We zijn enorm trots op alle kinderen met de mooie individuele resultaten. ER is goed op niveau gescoord en er is een mooi groepsgemiddelde uitgekomen: 539,7. Dat is een knappe prestatie van groep 8!

Koningsspelen en sponsorloop.
Vrijdag 21 april hebben we weer onze jaarlijkse sponsorloop georganiseerd. Op school hebben we een heerlijk ontbijt kunnen nuttigen. Vervolgens zijn we sportief aan de slag gegaan met de Koningsspelen. Groep 1 t/m 4 heeft spelletjes gedaan op het schoolplein en groep 5 t/m sportactiviteiten op het veld. Als afsluiting van deze ochtend hebben we weer een sponsorloop georganiseerd. Het goede doel was dit jaar het Ronald MC Donald Kinderfonds. Iedereen heeft erg zijn best gedaan om een groot bedrag bij elkaar te lopen. Op de fotopagina zijn foto's te bekijken.

Kangoeroewedstrijd
Op donderdag 16 maart hebben 44 kinderen uit groep 3 t/m 8 van OBS de Sleutelaar meegedaan aan de Kangoeroewedstrijd. Dit is de leukste en grootste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland. Kinderen gingen  individueel of in duos aan de slag met 24 pittige opgaven over rekenen en wiskunde. Alle kinderen hebben hun hersenen laten kraken op een leuke, uitdagende manier passend bij het niveau van hun eigen leerjaar. Complimenten aan de kangoeroekanjers.
Foto's staan in de algemene fotomap.

Chromebooks.
Op OBS De Sleutaar maken we sinds twee manden gebruik van Chromebooks. Deze kleine laptops zijn erg handzaam en snel in te zetten voor het opbrengstgericht leren. Kinderen  kunnen zo individueel gericht allerlei software gebruiken om zo hun vaardigheden te vergroten. Met een Chromebook werk je in de 'cloud'. Het onderhoud is daardoor erg gemakkelijk. In groep 8 worden de Chromebooks gebruikt voor bijvoorbeeld citotraining. In andere groepen worden ze weer gebruikt om de tafels te oefenen. Binnekort kunnen we ook applicaties installeren. Zo worden de Chromebooks nog veelzijdiger en kunnen we ze de gehele schooldag effectief gebruiken!

'Hihahoofden- en Pyjamadag'.
Op 22 en 23 februari stond De Sleutelaar al een beetje in het teken van carnaval. Op woensdag was het 'Hihahoofdendag'. Iedereen mocht deze dag een gek hoedje opzetten of een mooi kapsel creren. Het zag er erg gezellig en kleurrijk uit. Op donderdag was het 'Pyjamadag'. De hele dag de lessen in je pyjama volgen is toch wel apart. En als de juf of meester in zijn of haar pyjama voor het bord staat, is dat toch wel een bijzondere ervaring. We zijn in ieder geval klaar voor carnaval!

Kerstdiner en viering:
Op donderdag 20 december was ons jaarlijkse kerstdiner met aansluitend de viering met mooie optredens. Hieronder een filmpje met een mooie impressie van de avond.

Schaatsen met school:
Vorige week zijn met de kinderen van groep 3 t/m 8 gaan schaatsen op de ijsbaan in Reusel. Voor foto's kijk in het fotoalbum.

Mini SOS:
Op woensdag 23 november was de allereerste mini SOS (mini Sleutelaar on Stage). Met maar liefst 7 optredens van de bovenbouw werd het publiek prima vermaakt. Van muziek, tot vouwen, tot zingen, tot dansen ze konden het gelijk. Knap gedaan allemaal.
De volgende mini SOS is op woensdag 12 april. Dus vind je iets heel leuk om te doen, heb je talent of sta je gewoon graag op het podium zorg dan dat je er 12 april klaar voor bent.
Voor foto's kijk in het fotoalbum bij schoolactiviteiten.

Schoolontbijt:
Op woensdag 9 november hebben alle groepen weer genoten van een heerlijk ontbijt op school. Het was fijn om te merken dat het ontbijt ook steeds gezonder wordt. Zo was het ook mogelijk om yoghurt met muesli te eten.Dit viel erg in de smaak. Voor groep 3/4 was een erg bijzonder ontbijt. Zij mochten namelijk op het gemeentehuis samen met de burgemeester ontbijten. Sommige kinderen vonden dit best wel even spannend maar ook zij hebben een erg fijne ochtend gehad! Klik hier voor een verslag van het bezoek van groep 3/4 aan de burgemeester

Talentendag:
Op 21 oktober heeft groep 8 een bezoek gebracht aan het Rythovius College in Eersel. Het was een erg leerzame dag. We hebben op deze dag kunnen ervaren hoe een dag Voortgezet onderwijs is ingedeeld. In onderstaand filmpje krijg je een indruk hoe deze dag is verlopen.

Kunstkabinet:
Dit schooljaar gaat De Sleutelaar het kunstkabinet weer volop inzetten in alle groepen. Afgelopen week is hier al een start mee gemaakt. Met de hulp van vele ouders zullen binnenkort de eerste creatieve opdrachten weer te bewonderen zijn! In ons fotoalbum zijn nog meer foto's te bewonderen.