Presteren met plezier

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen, leerkrachten én ouders presteren met plezier. Daarom besteden we daar in ons onderwijs op verschillende manieren aandacht aan.

Leren door herkenning
Als leerlingen leren met plezier presteren zij beter. Om dat dagelijks te bereiken, maken we zoveel mogelijk gebruik van de belevingswereld van onze leerlingen. Dus leert een kind net fietsen? Dan gaan we spaken tellen. Leren we de letters? Dan zien we ineens dat letters overal zijn! Hebben we het tijdens geschiedenis over Anne Frank? Dan koppelen we daar ook taalactiviteiten aan. Het herkennen van de leerstof in de dagelijkse praktijk – en andersom - zorgt voor plezier in het leren en dus voor betere prestaties.

Positieve, motiverende leerkrachten
Al onze leerkrachten en onderwijsondersteuners zijn enthousiast, goed in lesgeven en betrokken bij onze leerlingen. Wij streven er daarnaast altijd naar duidelijkheid voor onze leerlingen te creëren. Daarbij benaderen we iedere leerling altijd op een positieve, motiverende manier. En natuurlijk hebben al onze leerkrachten hart voor het onderwijs. Hierdoor hebben wij een prettige, plezierige en professionele werksfeer op De Sleutelaar. En dat vergroot onze prestaties.

Ouders helpen een handje
Ouders zijn sinds jaar en dag betrokken bij De Sleutelaar. Dat willen we graag zo houden. Want veel betrokken ouders betekent veel extra mogelijkheden voor het onderwijs. Zo waardeert het team de activiteiten die de oudervereniging organiseert enorm. En onze leerlingen beleven er veel plezier aan! Ouders op hun beurt zijn tevreden over De Sleutelaar. Dat blijkt uit onze oudertevredenheidspeiling.Bij ons maken leerlingen, leerkrachten en ouders er samen een mooie leer- en leefomgeving van voor onze leerlingen!

Samenwerken tijdens de schoolprojecten
Leerlingen krijgen op onze school les van hun eigen juf of meester in hun eigen groep. Daarnaast hebben we ook schoolprojecten waarbij leerlingen uit alle klassen samenwerken. Leerlingen leren daardoor omgaan met andere kinderen dan de vertrouwde klasgenootjes. En ook aan hen hun grenzen aangeven. De schoolprojecten plannen we aan het begin van het schooljaar en geven we aan op onze jaarkalender. We maken er altijd veel mooie foto’s  van.

Weekopening: vertellen en luisteren naar elkaar
Iedere maandag beginnen we de week met onze ‘weekopening’. Hier mogen alle leerlingen die iets bijzonders hebben meegemaakt daarover vertellen. Zo weten leerlingen wat er in de andere groepen of bij kinderen thuis speelt. Bovendien leren ze tijdens de weekopening om iets te vertellen voor een grote groep. En om naar elkaar te luisteren.  Vaak zijn er veel ouders aanwezig bij onze weekopening. U bent dus van harte welkom! We beginnen met de weekopening om 08.45 uur.

Wilt u nader kennismaken met OBS De Sleutelaar?
Of wilt u een weekopening bezoeken?
Neem dan contact op.