Welkom op de pagina van groep 7 en groep 8

<< voorleeswedstrijd >>

Dit jaar waren er twee kandidaten die streden om de titel 'voorleeskampioen van de Sleutelaar'. Robin en Nina hebben beide een stuk voorgelezen uit een geweldig boek. Het was een moeilijke beslissing, want wat waren ze goed! De jury (de kinderen uit 7/8) hebben punten gegeven voor verschillende onderdelen en hebben op die manier een winnaar gekozen. 

Nina

gaat de school dit jaar vertegenwoordigen tijdens de volgende ronde.  


<< Het experiment >>

Tijdens de laatste les natuur hebben we het gehad over planten en fotosynthese. We leerden dat planten drie dingen nodig hebben om te kunnen overleven: 
- water
- zonlicht 
- kooldioxide 


We experimenteren met een basilicumplantje om te kijken of dit echt zo is.
En plant krijg alle drie de stoffen en n plant krijgt wel water, wel kooldioxide, maar geen zonlicht. 

Vrijdag kijken we naar het resultaat. 


 


<< Don't judge a book by its cover >> 

Daten met een boek. In groep 7/8 kan het! Op de tafel liggen een aantal ingepakte boeken. Net als bij een echte blind date weet je niet waar het boek over gaat. De kinderen geven ieder boek minimaal een kwartier de kans. Wie weet is het wel liefde op het eerste gezicht 


 

<< Groep 8 werkt samen >>

Groep 8 kreeg de opdracht om samen een moeilijk spel te leren spelen. Dit viel nog niet mee. Uiteindelijk hebben ze besloten rollen te verdelen en zo stapje voor stapje de spelregels te verkennen.  


<< Hoeveel kg weegt een schoen eigenlijk? >>

Groep 7 heeft tijdens de rekenles verschillende voorwerpen mogen wegen. Eerst hebben ze een schatting gemaakt van het aantal grammen dat bijvoorbeeld een schoen, een prullenbak of een pak papier weegt.
Dat was soms nog best lastig, maar erg leuk! 


 

<< lekkere breuken >>

Groep 8 heeft tijdens de rekenles mogen rekenen met kleine pannenkoekjes. Hoeveelste pannenkoek krijg je, als je 1 1/2 pannenkoek moet delen met 6 kinderen. Of hoeveelste deel krijg je als je 1 1/3 deel moet verdelen over 8 kinderen?