Welkom op de pagina van groep 7 en groep 8

<< Terug van weggeweest >>  14-12-2017

Na een heel fijn verlof ben ik weer terug. Mede dankzij juf Maud en meester Roy heb ik er echt van genoten, want de klas draaide lekker verder.
We zijn nu lekker druk met de afronding van het jaar 2017. Nog een leuke kerstviering in het vooruitzicht met een te gek optreden van groep 7-8.
Ook de gymles hebben we vandaag in het thema kerstmis gegoten; een kerstboomestafette en het chaos kerstballenspel. Helaas geen foto's!

Groetjes juf Margot

<< Een interview met de burgemeester >> 9-11-2017

Asmo is deze week met Juf Maud naar het gemeentehuis in Bladel geweest. Ze heeft hier de burgemeester mogen interviewen voor haar werkstuk. Dit was erg interessant. Ze mocht zelfs de raadszaal zien en even op de stoel van de burgemeester zitten. Hij had speciaal voor ons bezoek de ambtsketen omgedaan.

<< Woordsoorten kwartet >> 07-11-2017

Vorige week kreeg groep 7/8 een aparte huiswerkopdracht. Ze moesten een kwartet maken van verschillende woordsoorten.
De categorieën waren:
- zelfstandig naamwoorden
- bijvoeglijk naamwoorden
- voegwoorden
- voorzetsels
- rangtelwoorden

Er zijn prachtige kwartet spellen gemaakt. Vandaag hebben we de spellen uitgeprobeerd.  Dit is een leuke manier om de lastige woordsoorten te oefenen.

<< Experiment 2 >>  30-10-2017

Hoe belangrijk is het dat je een aantal keer per dag je handen wast? Wij zijn het experiment aangegaan. We hebben 4 boterhammen gebruikt voor ons experiment.
De eerste boterham hebben we allemaal aangeraakt met ongewassen handen,
de tweede boterham hebben we aangeraakt met handen die we alleen met water gewassen hebben,
de derde boterham hebben we aangeraakt nadat we onze handen met zeep hadden gewassen
en de laatste boterham hebben we helemaal niet aangeraakt.

Na een week waren dit de resultaten:

Met zeep gewassen:

<< voorleeswedstrijd >>

Dit jaar waren er twee kandidaten die streden om de titel 'voorleeskampioen van de Sleutelaar'. Robin en Nina hebben beide een stuk voorgelezen uit een geweldig boek. Het was een moeilijke beslissing, want wat waren ze goed! De jury (de kinderen uit 7/8) hebben punten gegeven voor verschillende onderdelen en hebben op die manier een winnaar gekozen.

Nina

gaat de school dit jaar vertegenwoordigen tijdens de volgende ronde.

<< Het experiment >>

Tijdens de laatste les natuur hebben we het gehad over planten en fotosynthese. We leerden dat planten drie dingen nodig hebben om te kunnen overleven:
- water
- zonlicht
- kooldioxide

We experimenteren met een basilicumplantje om te kijken of dit echt zo is.
Eén plant krijg alle drie de stoffen en één plant krijgt wel water, wel kooldioxide, maar geen zonlicht.

Vrijdag kijken we naar het resultaat.

EN inderdaad. Het plantje dat geen zonlicht heeft gekregen, was grauw en slap.

<< Don't judge a book by its cover >>

Daten met een boek. In groep 7/8 kan het! Op de tafel liggen een aantal ingepakte boeken. Net als bij een echte blind date weet je niet waar het boek over gaat. De kinderen geven ieder boek minimaal een kwartier de kans. Wie weet is het wel liefde op het eerste gezicht

<< Groep 8 werkt samen >>

Groep 8 kreeg de opdracht om samen een moeilijk spel te leren spelen. Dit viel nog niet mee. Uiteindelijk hebben ze besloten rollen te verdelen en zo stapje voor stapje de spelregels te verkennen.

<< Hoeveel kg weegt een schoen eigenlijk? >>

Groep 7 heeft tijdens de rekenles verschillende voorwerpen mogen wegen. Eerst hebben ze een schatting gemaakt van het aantal grammen dat bijvoorbeeld een schoen, een prullenbak of een pak papier weegt.
Dat was soms nog best lastig, maar erg leuk!

<< lekkere breuken >>

Groep 8 heeft tijdens de rekenles mogen rekenen met kleine pannenkoekjes. Hoeveelste pannenkoek krijg je, als je 1 1/2 pannenkoek moet delen met 6 kinderen. Of hoeveelste deel krijg je als je 1 1/3 deel moet verdelen over 8 kinderen?