Nieuwe rage:
Op dit moment zijn de fidget spinners de nieuwste rage. Ook in groep 5/6 is dit een hype. Daar heeft de juf wat op bedacht en nu kunnen de kinderen de spinners gebruiken als concentratie, maar ook als spelletjes. Dit is toch super leuk!
     

Lezen:

Het lekkere weer is weer aangebroken en het is fijn om hier van gebruik te kunnen maken. Daarom hebben we in groep 5/6 hier gebruik van gemaakt en zijn we buiten gaan lezen. Dit was echt heel fijn. Lekker lezen in de zon.
     
       


Schoolreisje 18 mei 2017
Op donderdag 18 mei is obs De Sleutelaar op schoolreisje geweest. Deze dag is groep 5 t/m 8 naar de Beekse Bergen geweest. Met auto's zijn we 's morgens vertrokken naar Hilvarenbeek.  Daar aangekomen hebben we ons eerst gemeld en mochten we het park in. We hebben een hoop gedaan. Eerst hebben we een GPS- tocht door het park gelopen. Daarna zijn we met zijn alle naar de roofvogelshow geweest. Dat was erg leuk. Na de show ws het dan zover en mochten de kinderen vrij rondlopen door het park. 
Het was een super leuke dag! Zeker voor herhaling vatbaar. 
 
Wil je meer foto's bekijken? Kijk dan op de site onder media bij fotoalbums


Carnaval 2017 en CCC
Volgende week is het weer Carnaval en deze week heeft ook groep 5/6 elke dag al een voorproefje genomen om in de stemming te komen. Op maandag hadden ze polonaise-dag, op dinsdag gekke sokkendag, op woensdag gekke hoedendag, op donderdag "luilekkerdag en op vrijdag was het zover; carnaval met de hele school.  Tijdens de viering was er de CCC. Crazy Carnaval Competitie. Dit is een soort wedstrijd voor de gekste act. In de finale stonden ook een aantal leerlingen uit groep 5/6.
Het was een leuke en gezellige dag!
  

  
Wil je meer foto's bekijken? Kijk dan op de site onder media bij fotoalbums.

 


Het kunstproject over Piet Mondriaan
Vanaf de kerstvakantie is groep 5/6 bezig met het kunstproject over Piet Mondriaan. Tijdens deze lessen komt een een gastdocent: Jan Wagemakers. Hij verzorgt voor deze groep de lessen en leert ze over de werkwijze van deze kunstenaar. De kinderen maken zelf ook een werkje. Als ze klaar zijn, zijn deze te bewonderen op 5 maart in den Herd. Heeft u ze niet kunnen bewonderen? Tijdens onze openavond zijn ze ook nog te zien.
 

Wil je meer foto's bekijken? Kijk dan op de site onder media bij fotoalbums
 


Tafeldiploma
In groep 5/6 wordt er verwacht dat de kinderen de tafeltjes al een heel eind hebben geautomatiseerd. Om dit te laten zien kunnen de kinderen een tafeldiploma behalen. De diploma's stromen binnen! Kijk maar eens naar deze trotse leerlingen. Dit hebben ze onwijs goed gedaan!
    
 

 
Sinterklaas   5 december:
Dit jaar had groep 5 voor de eerste keer surprise. Samen met groep 6 zijn er lootjes getrokken en ieder kind moest iets moois maken voor een ander kind met een gedicht en een klein cadeautje. Wat hebben ze hun best gedaan, want de resultaten waren verbluffend. Het was een leuke en gezellige dag. Ook de Sint en zijn pieten hebben een bezoekje aan de groep gebracht.

Wij wensen iedereen een fijne pakjesavond!
Wil je meer foto's bekijken? Kijk dan op de site onder media bij fotoalbums.


Gezonde traktaties:

Bij ons in de groep vinden we het belangrijk om gezonde snacks te stimuleren. Ook al hebben we een verjaardag in de klas dan proberen we te denken aan de leuke, maar vooral gezonde traktatie. Kijk eens wat een leuk idee!
 


Herfstvakantie.

Groep 5/6 heeft de afgelopen weken hard gewerkt en gaan beginnen aan hun welverdiende vakantie. Tijd om even uit te rusten.
Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie toe.
 


Herfstactiviteit
Vrijdag 21 oktober is groep 5/6 samen met groep 7 naar het bos geweest voor de herfstactiviteit. De kinderen waren in groepen verdeeld en deden verschillende activiteiten in het bos. Kijken welke bladeren er zijn, sporten op de trimbaan, kastanjes zoeken, een leuke herfstrap bedenken enz. Het was een hele leuke en educatieve ochtend. Veel plezier gemaakt, bewogen en dingen geleerd.
 

Wil je meer foto's bekijken? Kijk dan op de site onder media naar fotoalbums.
 


Uitstapje Breda:

Op Vrijdag 14 oktober mocht groep 5/6 met de bus naar Breda samen met een andere school uit de buurt. In het centrum van Breda waren allerlei foto's tentoongesteld. Samen met een begeleider hebben ze een hele hoop foto's bekeken en hierover gesproken. Vooraf aan het bezoek hebben de kinderen ook van kosteloos materiaal bloemen gemaakt. Toen we in Breda aankwamen zijn de bloemen overhandigd aan de vrijwilligers daar. Zelfs de bloemen van de kinderen zijn te bezichtigen. Het was een leuke dag. Vooral de busreis maakte het voor de kinderen een echt uitstapje.
Wil je meer foto's bekijken? Kijk dan op de site onder media naar fotoalbums.
 


Kinderboekenweek

Van 05 oktober t/m 16 oktober is de Kinderboekenweek. Op woensdag 5 oktober hadden we op school de opening. Ook in groep 5/6 kwamen sommige kinderen net als de juffrouw verkleed als opa en oma. Kijk maar eens hoe mooi dat eruit zag.

 
De kinderen hadden thuis en bij de opa's en oma's gevraagd naar boeken van toen die de kinderen zouden kunnen lezen. Ze zijn hier enthousiast mee aan slag gegaan. Eigenlijk best leuk het lezen van een "oud" boek. Ook zijn er bij ons in de klas opa's en oma's geweest die hebben voorgelezen uit hun boek van vroeger.


Rekenen

Op onze school werken we met de methode Wizwijs. Een leuke en leerzame methode waar het bezig zijn met rekenen een belangrijk onderdeel is. Zo maken we het voor iedereen visueel. Bij de les over meten gebruikte ze verschillende linialen en rolmaten. Bij het ruimtelijk inzicht maakten ze gebruik van blokjes.
                                                       
 
   

Maar ook het samenwerken is een onderdeel bij de methode dat vaak terug komt. Je kunt elkaar uitleg geven als je iets niet begrijpt, maar ook kun je samen een opdracht uitvoeren.
 


Welkom in groep 5/6

Na een fijne vakantie  zijn we ook in groep 5/6 weer begonnen met hard werken en leren.
Handige/belangrijke informatie kun je ook op onze pagina vinden.

Maandag en dinsdag: juf Samantha
Maandag: juf Ruby (stagiaire)
woensdag, donderdag en vrijdag: juf Sanne


Mail adres: samanthavanzon@rbobdekempen.nl
                    sannecox@obsdesleutelaar.nl