Schoolreis.
De groepen 1 t/m 4 zijn donderdag 20 mei met auto's naar Kabouterdorp geweest. Daar hebben we ondanks het regenachtige weer genoten van een heerlijke dag in de speeltuin. Er waren schommels, glijbanen, skelters gewoon teveel om op te noemen. Ook het midget golven was een groot succes. Aan het einde van de dag begon zelfs de zon nog even te schijnen en ging een ijsje er nog goed in bij iedereen.
Ouders die ons hebben gebracht: nogmaals bedankt!

 

De foto's volgen zo snel mogelijk, klik dan op media --> fotoalbums --> groep 1/2.

__________________________________________________

Thema bouwen.
In onze groep zijn we gestart met het nieuwe thema, thema 'Bouwen' van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met bouwen te maken hebben. De kinderen leren over verschillende beroepen in de bouw en over materialen en gereedschappen die bouwvakkers gebruiken. Ook maken ze bouwtekeningen. En natuurlijk bouwen ze zelf! 

Om foto's van dit thema te bekijken, kijk dan op de site onder media bij fotoalbums. 
__________________________________________________

Samenwerken.
Bij ons in de kleutergroep stimuleren wij het samenwerken en samenspel. Het samenwerken gebeurt zowel tijdens de werkles als kringactiviteiten. De kinderen leren om zich aan de afspraken te houden, te overleggen en gedurende een langerije tijd geconcentreerd te blijven bij het uitvoeren van een gezamenlijke opdracht.
___________________________________________________

Fijne vakantie! 
Wij gaan even uitrusten en wensen jullie een fijne vakantie!


Veel feestplezier!

___________________________________________________

Letter van de week. 

Bij ons in de kleutergroep staat elke twee weken een letter centraal. De kinderen mogen van huis allemaal spulletjes meenemen met deze letter en die verzamelen we op de lettertafel in de klas. Daarnaast gaan we op een spelenderwijs met deze letter aan de slag, door bijvoorbeeld de letter te zoeken in tijdschriften, of juist plaatjes die beginnen met de
letter. Ook proberen we de letter te schrijven. 
                
___________________________________________________

Het museumbezoek.

Na een introductie door de museummedewerker van het museum hebben de kinderen een activiteitencircuit gevolgd. De opdrachten waren actief en prikkelde de verschillende zintuigen van de kinderen. Hiervoor dank aan het Eicha Museum.
 
Om foto's van het bezoek te bekijken, kijk dan op de site onder media bij fotoalbums. 
____________________________________________________

Thema museum. 

Er is een koffer gevonden. Deze staat opeens in de klas. Van wie zou de koffer zijn?
Het is de koffer van een museummedewerker! Maar wat is een museum nou precies?
De vondst van de koffer is het begin van een ontdekkingstocht van het nieuwe thema.  

                                                            
____________________________________________________

Fijne feestdagen!

Wij, de kinderen van groep 1-2 wensen jullie allemaal fijne feestdagen en tot volgend jaar!

____________________________________________________

Bezoek bakkerij Luigi.


De groepen 1 t/m 4 mochten op woensdagochtend een kijkje nemen in de bakkerij van Luigi. Eenmaal bij bakkerij Luigi aangekomen, mochten de kinderen zelf pepernoten bakken! Na het bakken van deze heerlijke pepernoten liet de bakker zien hoe je een echte taart maakt. Welliespiet kan hier nog heel wat van leren! Als verrassing mochten we deze ook nog eens op eten!

Het was een heerlijke, leerzaam en gezellig bezoek aan bakkerij Luigi!

        Hij komt.. hij komt.

Zaterdag 12 november is het weer zover, de boot van Sinterklaas en zijn Pieten komt dan weer aan in Nederland. Daar kijken we natuurlijk naar uit! Vanaf a.s. woensdag 9 november start het Sinterklaasjournaal. Dit journaal is elke avond op NPO3 om 18uur te zien. Ook, op school volgen we dit journaal.  De komende weken gaan we werken en spelen rondom dit thema. Onze huishoek is al een echte Sinterklaaskamer. We verven mooie, gekleurde pieten, kleien pepernoten, stempelen verlanglijstjes enz.

Op maandag 5 december hopen we de Sint te verwelkomen op basisschool De Sleutelaar.

                         

Thema gezondheid.

Na de herfstvakantie zijn we gestart met een nieuwe thema, gezondheid. We praten, lezen en spelen over allerlei dingen die met gezondheid te maken hebben. Zo leren we over ziek zijn en beter worden in de apothekershoek, maar ook over gezond zijn door te bewegen. Want bewegen is gezond!

                    

Even voorstellen, juf Laura.

Mijn naam is Laura van Gestel en ik woon in Best. Sinds 2013 ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs. Ik heb bewust gekozen voor het jonge kind. Het is voor mij een uitdaging om de kleuters twee jaar lang spelenderwijs te begeleiden en voor te bereiden op groep 3. Daarnaast kan ik binnen de kleutergroepen mijn eigen creativiteit kwijt door het werken binnen de verschillende thema's waarbij op dat moment de interesses van de kinderen liggen. Belangrijk zijn hierbij ook de ouders. Ouders kunnen dan ook altijd binnen lopen met vragen of als ze iets willen bespreken. Jullie zijn van harte welkom. Ik hoop samen met jullie en jullie kinderen een fijne tijd tegemoet te gaan op OBS de Sleutelaar!

Juf Kim
Beste ouders, verzorgers,
Onlangs heeft juf Kim na een controlebezoek in het ziekenhuis te horen gekregen dat zij op zeer korte termijn een operatie aan haar heup zal moeten ondergaan. Al geruime tijd hebben er verschillende onderzoeken en behandelingen plaatsgevonden voordat duidelijk werd dat uiteindelijk opereren als oplossing wordt gekozen. Kim is erg blij dat er nu duidelijkheid is en zij hopelijk na de operatie toe kan werken naar een volledig herstel. De operatie zal plaatsvinden op 10 oktober a.s.
De hersteltijd is nu nog niet goed in te schatten maar de chirurg heeft aangegeven dat er uitgegaan moet worden van ongeveer 4 maanden.

Vanaf het moment dat dit bekend is, zijn we direct gestart met het zoeken naar  een goede vervanger zodat de voortgang in de groep is gewaarborgd . Inmiddels kunnen we u melden dat deze vervangster is gevonden in de persoon van Laura van Gestel. Laura heeft een duidelijk voorkeur voor groep  1/2 en heeft inmiddels al geruime ervaring met invalwerk op verschillende scholen. We wensen juf Laura veel plezier toe samen met de kinderen van groep 1/2.
Juf Laura zal komende week  een dag meedraaien met juf Kim zodat ze snel bekend is met het reilen en zeilen in de groep. Zo kunt u misschien ook al met haar kennismaken. Uiteraard wensen we juf Kim alvast heel veel succes en beterschap toe!

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Met vriendelijke groeten
Roy Pellegrom
Locatiedirecteur

Thema: Herfst
Ook al schijnt het zonnetje nog zo lekker en zijn de bomen nog groen in de klas starten we met het nieuwe thema!
In de klas hebben we een kabouterhuis waar gekookt kan worden met hzaelnoten en we maken weektaken met dit thema. Ook de werkjes in de kring hebben te maken met de herfst.
We hebben al een fijne wandeling gemaakt buiten en de eerste herfstschilderijen hangen al aan de muur!
Kom gerust eens een kijkje nemen, na schooltijd, in de klas!

 

Juf had een gek idee bedacht: verven met je voeten :) Wil je er meer van weten? Kijk dan eens in de foto map!

 

Leren leren
Vrijdag 23 september hebben de juffen en meester een drukke studiedag gehad. We hebben veel nieuwe dingen geleerd en zo ook een stuk over Leren leren. Leren leren gaan we vanaf 3 oktober ook in de klas gebruiken. We oefenen dan al spelenderwijs aan doelen van: taakaanpak, hulp vragen, reflectie, samenwerken en zelfstandig werken.

 

Thema: Mooiste vis van de zee
Tijdens dit thema hebben we veel boeken gelezen van Regenboog de mooiste vis van de zee. Hij leert ons hoe we met elkaar kunnen communiceren en nieuwe regels en afspraken worden gemaakt dit thema. Ook leren we meer over de onderwater dieren. Meer zien? Kijk eens bij de foto map: Thema mooiste vis.

 
 

Gymschoenen
Graag ontvangen we van alle kinderen eigen gymschoenen met naam!
 

Gegevens!
Willen alle ouders een e-mail sturen met de gegevens? Dan kunnen we de leerlinglijsten weer compleet maken!
 

Eerste schooldag...
Een heerlijke eerste dag hebben we achter de rug. Eerst hebben we in de kring kennis gemaakt met iedereen en vooral veel rondgekeken. Alles staat anders met het nieuwe meubilair!
Ook wennen aan een nieuwe juf die vanaf dit jaar in de klas is. Nieuwe regels, nieuwe kaartjes, nieuwe spullen.
Poeh wat veel! De komende tijd zullen we vast nog meer gaan ontdekken!

 
 

Welkom in groep 1-2!
Vanaf deze week zal ik proberen om wekelijks een stukje op deze pagina te typen over onze klas.
Ook belangrijke/handige informatie kun je op deze pagina terug vinden.

Maandag - vrijdag : Leerkracht juf Kim
Maandag en dinsdag : Stagiaire juf Nadine


Mail adres: kimhummelman@obsdesleutelaar.nl