Schoolreisje Kabouterdorp

De groepen 1 t/m 4 zijn donderdag 20 mei met auto's naar Kabouterdorp geweest. Daar hebben we ondanks het regenachtige weer genoten van een heerlijke dag in de speeltuin. Er waren schommels, glijbanen, skelters gewoon teveel om op te noemen. Ook het midget golven was een groot succes. Aan het einde van de dag begon zelfs de zon nog even te schijnen en ging een ijsje er nog goed in bij iedereen.
Ouders die ons hebben gebracht: nogmaals bedankt!
(foto's zie albums)

Zwerfafval

Dinsdag 16 mei kregen we een les over zwerfafval. via een mooie powerpoint kregen we van juf Wendy uitleg over wat zwerfafval is. Ook leerden we waarom zwerfafval slecht is voor ons milieu. Aan het einde van de les was er een quiz om te testen of we alles goed hadden onthouden.
Na de les gingen we naar buiten om zwerfafval ronde de school te verzamelen.
(foto's zie albums)

Wij zijn grote zussen!

De Boekeneter

Vanuit de bibliotheek hebben we een project van De Boekeneter gekregen. We zijn begonnen met het lezen van het prentenboek "de boekeneter". Al snel kwamen we er achter dat je door veel te lezen steeds slimmer wordt. Nu hebben we in de groep dan ook een rode bak staan met heel veel verschillende boeken om maar veel te lezen. iedreen is flink op weg om net zo slim te worden als De Boekeneter!

Nina komt zichzelf laten bewonderen

Project Mooi

Vanuit Kunstbalie hebben wij gewerkt aan het project mooi.
Het doel van dit project was om te kijken en vertellen wat jij mooi vindt. We zijn begonnen met het kijken naar verschillende foto's. Iedereen moest kiezen welke hij/zij het mooiste vond. Daarna gingen we werken in groepjes. Daarbij mochten we een schilderij inkleuren zoals wij het mooi vonden, leren poseren voor een foto, van een vuiliszak iets moois maken om aan te trekken, natekenen van de foto's die in de groep stonden.
In de middag mochten de kinderen zichzelf "mooi" maken . Daarna is iedereen op de foto gegaan met een eigen keuze van achtergrond. Diverse foto's van het project vindt u bij de fotomappen.

Onze groep 3/4

Dit is onze groep 3/4. Wij hebben 25 kinderen in de groep, 15 kinderen in groep 3 en 10 kinderen in groep 4.
Onze juffen zijn juf Bauke en juf Cindy. (Vanaf februari juf Nanette)
Juf Bauke is er altijd op maandag en op vrijdag en juf Cindy (juf Nanette) is er op dinsdag, woensdag en donderdag.

Gezond trakteren!

Aan het begin van het schooljaar hebben we een beroep op ouders gedaan om te zorgen voor een gezonde traktatie bij het vieren van de verjaardag op school. Hier wordt door de meeste ouders heel goed gehoor aan gegeven. En wat een geweldige traktaties worden er gemaakt!
Een mooi voorbeeld! Deze ninja-appelssmile

Herfstactiviteit vrijdag 21 oktober 2016

Op de laatste vrijdag voor de herfstvakantie zijn we er samen met groep 1/2 op uit gegaan. Lekker de bossen in voor de herfstactiviteit. Hieronder enkele foto's van deze ochtend.