Beste ouders/verzorgers,

Een paar keer per jaar maken we met leerlingen van OBS De Sleutelaar een uitstapje. De auto is dan regelmatig ons vervoermiddel. We vinden het fijn als ouders bereid zijn om mee te rijden bij deze uitstapjes.

Bij vervoer met de auto geldt voor kinderen onder 1,35m dat zij op een verhoging of in een autostoeltje moeten zitten. De basisschool mag kinderen, bij uitstapjes korter dan 50km, zonder deze veiligheidsmaatregel vervoeren. Wij zijn echter van mening dat we de kinderen liever wl met een verhoging of een autostoeltje vervoeren.

We hebben daarom het volgende verzoek aan u: als u het als ouder k prettig vindt dat uw kind op een verhoging of in een autostoeltje vervoerd wordt, wilt u deze dan op de dag van het uitstapje op school afgeven? Dan kan uw kind op de verhoging of in een autostoeltje vervoerd worden.

Daarnaast stellen wij het erg op prijs als ouders die kinderen van onze school vervoeren in het bezit zijn van een ongevallen/inzittendenverzekering voor de passagiers in de auto.

In deze folder van Veilig Verkeer Nederland leest u meer over de veiligheid voor kinderen bij vervoer met de auto.

Met vriendelijke groet,

Team OBS De Sleutelaar